Ingrediente (pentru două porții):

– pentru perișoare (am obținut 12 bucăți):

  • 100g. piept de curcan
  • o ceapă
  • un gălbenuș
  • pătrunjel tocat
  • aprox. o linguriță de griș (cât „cere” compoziția, să fie de textură cremoasă și ușor de modelat)

 

 

– un morcov mic

– două felii de țelină

– jumătate de ardei capia

– pătrunjel, mărar

– ulei de măsline

– 50-100g. roșii pasate


Mod de preparare:

Se curăță morcovul, țelina și ardeiul. Se taie cubulețe și se pun la fiert.

Separat se toacă carnea cu o ceapă. Se adaugă un gălbenuș, pătrunjel și aproximativ o linguriță de griș (cât să fie compoziția ușor de modelat, nu tare). Se umezesc mâinile și se formează perișoarele. Se pun perișoarele în vasul de pe foc (apa trebuie să fiarbă) ușor una lângă alta. Se dă focul mic și se lasă cam 10 minute (până se ridică perișoarele), se adaugă roșiile pasate și se lasă pe foc până sunt fierte legumele și perișoarele (încă 10-15 minute). Se oprește focul, se adaugă puțin ulei de măsline, pătrunjel și mărar.

– se poate servi cu smântână (sau puteți acri supa cu borș de casă)

– se pot mări cantitățile; se poate înlocui grișul cu orez prefiert.


Comentarii Facebook