Ingrediente:

– 250g. tagliatelle

– 300g. gălbiori

– o ceapă

– 2 căței de usturoi

– 150g. smântână

– 25g. amidon

– o lingură ulei de măsline

– sare, piper, boia dulce


Mod de preparare:

Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se spală bine ciupercile și se îndepărtează eventualele impurități. Se taie în două pe lungime (sau se toacă mărunt dacă doriți).

Se pun într-o tigaie ceapa și usturoiul și se adaugă o cană de apă (250ml.). După 5 minute se adaugă ciupercile și se lasă tigaia pe foc pentru aproximativ 25 de minute (până ciupercile sunt gata și sosul scade ușor). Se amestecă smântâna cu amidonul într-un bol și se adaugă puțină zeamă din tigaie. Se amestecă bine în bol, apoi se pune sosul cu smântână în tigaie și se amestecă până se îngroașă sosul. Se adaugă puțin ulei de măsline și condimente.

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurge surplusul de apă și se adaugă pastele în tigaie. Se amestecă cu sosul de gălbiori și smântână și se servește.


Comentarii Facebook