Ingrediente:

– 5 linguri tapioca (100g.)

– 5 linguri fulgi de hrișcă

– 2 banane

– o lingură carob (pudră de roșcove)

– vanilie

– 750ml. lapte

– 25g. unt


Mod de preparare:

Se lasă tapioca în apă pentru 15 minute, se clătește bine și se pune la fiert în lapte. Se lasă vasul pe foc mic amestecând constant (compoziția are tendința de a se prinde de vas). Se fierbe tapioca timp de 20 de minute (până încep să se umfle perlele).

Se adaugă carobul și fulgii de hrișcă și se amestecă bine. Se mai lasă vasul pe foc 5-10 minute până se înmoaie fulgii și perlele de tapioca devin translucide. Când este gata se adaugă untul, puțin extract de vanilie și 2 banane pisate cu furculița. Se amestecă și se servește.

Cantitățile sunt pentru 6 porții mai mici – se pot modifica în funcție de preferințe.


Comentarii Facebook