Ingrediente:

– pentru foaie:
100g. unt
un ou
200g. făină
– pentru umplutură:
250g. file de somon
250g. ricotta
3 ouă
sare, piper
puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

– pentru foaie:
Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu un ou și se încorporează treptat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ o oră.

– pentru umplutură:
Se presară sare și piper pe fileul de somon și se stropește cu puțin ulei de măsline. Se pune fileul într-o tigaie antiaderentă (fără adaos de ulei) și se lasă pentru 5 minute până se rumenește ușor. Se întoarce peștele și se mai lasă 5 minute. Se rupe apoi peștele în bucățele mici cu mâna. Se mixează cu un tel ricotta cu cele 3 ouă, puțină sare și piper.

– asamblarea:
Se presară blatul de lucru cu făină. Se întinde aluatul și se transferă într-o tavă pentru tartă. Se decupează surplusul de aluat de pe margini și se pune umplutura cu ricotta și ouă. Se așează deasupra bucățile de pește și se presează ușor. Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute (până se rumenește ușor). Se lasă la răcit în tavă, se transferă pe un platou, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook