Ingrediente:

– 500g. brânză de vaci

– 5 ouă

– 150g. zahăr

– 100g. unt

– 3 piersici

– 100g. făină

– 100g. griș

– 10g. praf de copt (un plic)

– vanilie


Mod de preparare:

Se mixează ouăle cu zahărul până când acesta se topește.

Se amestecă brânza de vaci dulce cu untul topit călduț (se lasă puțin la răcit după ce se topește), un plic de praf de copt, făina și grișul. Se adaugă compoziția cu ouă și zahăr și puțină vanilie. Se omogenizează bine ingredientele.

Se tapetează o tavă de tort cu margini detașabile cu hârtie de copt pe fund. Se unge hârtia și marginea tăvii cu unt. Se pune compoziția și se nivelează.

Se spală bine piersicile și se taie în 4. Se aruncă sâmburii și se taie fructele în felii subțiri. Se așează peste compoziția din tavă sub formă de solzișori (sau cum doriți).

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35-40 de minute (până se rumenește ușor deasupra). Se lasă la răcit în tavă, se mută pe un platou și se servește.

Se pot înlocui piersicile cu alte fructe dacă doriți.


Comentarii Facebook