Ingrediente (15 brioșe):
– 350g. dovleac plăcintar copt
– 150g. curmale
– 3 ouă
– 75g. unt
– 200ml. lapte
– 250g. făină
– 10g. praf de copt
– o linguriță extract de vanilie (sau o esență mică)
– scorțișoară
Mod de preparare:
Se lasă curmalele la hidratat în apă călduță aproximativ o oră.
Se curăță de sâmburi, se adaugă dovleacul plăcintar copt și se pasează.
Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se adaugă piureul cu dovleac și curmale, untul moale la temperatura camerei, laptele, scorțișoara și vanilia. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează cu restul ingredientelor. Se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe și se dau brioșele la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40-45 de minute (până trec testul scobitorii).
Se lasă brioșele la răcit și apoi se servesc. Nu se deschide cuptorul în primele 15-20 de minute (pentru a rămâne brioșele pufoase). Acestea au textura ușor umedă.










