Ingrediente (12 brioșe):

– o banană bine coaptă (80g.)

– 100g. cireșe curățate de sâmburi

– 3 ouă

– 50g. unt

– 100g. smântână 15% grăsime

– 100g. făină (+o lingură)

– scorțișoară, vanilie


Mod de preparare:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă până sunt bine omogenizate, ca pentru bezea. În alt bol se amestecă gălbenușurile cu banana și untul la temperatura camerei și se mixează, se încorporează smântâna, apoi scorțișoara, vanilia și făina în ploaie. Se pune peste cireșe (eu am avut la congelator, le-am scurs bine cu mâna de surplusul de lichid) o lingură de făină și se amestecă. Apoi se pun cireșele peste compoziția cu gălbenușuri și se omogenizează. Se adaugă albușurile bătute spumă încorporând ușor cu o spatulă cu mișcări de jos în sus (pot rămâne mici bulgărașe de albușuri în compoziție, dar nu e problemă – important este ca textura să se păstreze aerată). Se pune compoziția în forme de brioșe și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru 25 de minute sau până trec testul scobitorii.

Brioșele sunt mai mult aromate, nu dulci.


Comentarii Facebook