Ingrediente:

– 250g. prune deshidratate fără sâmburi

– 2 banane (200g. curățate)

– 3 ouă

– 300ml. lapte

– 75ml. ulei

– 250g. făină (+o lingură)

– 50g. carob (pudră de roșcove)

– 10g. scorțișoară

– 10g. praf de copt (un plic)


Mod de preparare:

Se lasă prunele la hidratat până se înmoaie bine (aproximativ 1-2 ore). Când sunt moi se scurge surplusul de apă și se taie cubulețe. Se curăță bananele și se taie cuburi. Se amestecă prunele cu bananele și o lingură de făină (pentru a fi uniform distribuite fructele în negresă).

Se bat ouăle cu un tel, se adaugă uleiul, laptele, făina amestecată cu praful de copt, carobul și scorțișoara. La sfârșit se adaugă fructele și se încorporează ușor.

Se tapetează un vas cu hârtie de copt și se pune compoziția. Se nivelează și se dă negresa la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 40-45 de minute (până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit și se servește. Negresa este pufoasă și moale doar unde sunt fructele.

Pentru cantitățile precizate mai sus am folosit o tavă cu dimensiunile 20cm.x30cm.


Comentarii Facebook