Ingrediente (pentru 14 chifteluțe):

– 100g. carne de iepure

– un morcov mic

– o ceapă mică

– doi căței de usturoi

– un ou

– o lingură ulei de măsline

– pătrunjel, mărar

– 2-3 linguri de pesmet (cât cere compoziția)

– opțional o lingură fulgi de drojdie inactivă

– fasole galbenă preparată la abur (aproximativ 100g.), mărar


Mod de preparare:

Se curăță legumele, se pasează acestea cu carnea tăiată bucăți. Se adaugă un ou peste compoziție, puțin ulei de măsline, verdeață, fulgii de drojdie inactivă și pesmetul la sfârșit (pentru a potrivi consistența compoziției). Se trec mâinile sub jet de apă și se formează chifteluțele. Se pun pe hârtie de copt într-o tavă, se lasă tava la cuptor la foc mediu 20 de minute până se rumenesc ușor, apoi se întorc și se mai lasă 5-10 minute. Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.

Se pune fasolea galbenă la steamer sau într-o sită deasupra unui vas cu apă pe foc (vasul acoperit cu capac). Se lasă până este bine făcută (eu am lăsat aproximativ 20 de minute). Se adaugă puțin mărar și se servește.

Se poate face și un piure cu fasolea galbenă – se păstrează din apă și se adaugă puțin ulei de măsline.


Comentarii Facebook