Ingrediente:

– 500g. carne tocată de porc

– un morcov mare (100g.)

– 2 cepe

– 3 căței de usturoi

– 2 ouă

– 50g. pesmet

– o lingură ulei de măsline

– sare, piper, boia iute


Mod de preparare:

Se curăță legumele – se toacă ceapa și usturoiul mărint, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se amestecă acestea cu ouăle, carnea și se adaugă condimentele. Se amestecă bine și se adaugă apoi uleiul de măsline și pesmetul. Compoziția este bine legată și ușor moale (se mai poate adăuga puțin pesmet dacă doriți).

Se trec mâinile sub jet de apă și se formează chifteluțele. Se așează în tavă pe hârtie de copt și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 25 de minute. Se întorc și se mai lasă 10 minute.

Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.


Comentarii Facebook