Ingrediente (pentru 50 de bucăți):

– 200g. linte roșie

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 4 căței de usturoi

– 2 ouă

– 2 linguri ulei de măsline

– mărar

– pătrunjel

– 12-14 linguri pesmet


Mod de preparare:

Se spală lintea și se pune la fiert. Se curăță ceapa, usturoiul și morcovii. După ce a fiert lintea se scurge surplusul de apă și se adaugă usturoiul și ceapa tăiate bucăți și morcovul dat pe răzătoare, se pasează cu blenderul, se adaugă ouăle, 2 linguri de ulei de masline, mărar și pătrunjel.

Compoziția este ușor cremoasă. Se adaugă pesmetul etapizat cât cere compoziția. Se modelează chifteluțele cu mâna trecută prin ulei și se pun pe hârtie de copt. Se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 20 de minute până se rumenesc ușor dedesubt, apoi se intorc și se mai dau la cuptor 10 minute. Se lasă la răcit în tavă. Se pot servi cu sos de roșii sau diverse legume.


Comentarii Facebook