Ingrediente (16 bucăți):

– 100g. brânză de capră frământată

– 50g. unt

– un ou

– un gălbenuș

– 175g. făină albă de grâu

– o lingurită semințe de chimen negru măcinate

 


Mod de preparare:

Se bate ușor oul cu furculița. Se adaugă untul la temperatura camerei și brânza. Se macină semințele de chimen și se încorporează cu celelalte ingrediente. Se adaugă făina treptat până se formează o cocă omogenă.

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde o foaie de grosime 0,6-0,8 cm. cu aproximatie. Se îndoaie foaia (se întinde din nou și se îndoaie – se repetă procedeul acesta de 3-4 ori). Apoi se decupează biscuiții și se pun în tavă pe hârtie de copt. Se ung cu o pensulă cu gălbenuș și apoi se dă tava la cuptor pentru 12-15 minute (până cresc frumos).


Comentarii Facebook