Ingrediente (pentru două porții):
– 70g. paste integrale (eu am folosit tip fundițe)
– 120g. brânză de vaci
– 30g. stafide
– un ou sau două gălbenușuri
– 50 ml. lapte 3,5% grăsime
– puțin unt (10g.)
– pesmet
– scorțișoară
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se pun stafidele la hidratat în apă călduță timp de 30-40 de minute. După ce sunt hidratate se pasează sau se taie bucăți și se amestecă cu brânza, oul, laptele și puțină scorțișoară.
Când sunt fierte pastele se scurg și se amestecă cu compoziția pregătită mai sus.
Se tapetează un vas termorezistent (eu am folosit un vas yenna cu diametrul de 18 cm.) cu unt și pesmet (untul care rămâne se adaugă în amestecul cu paste și brânză – aproximativ 5g.). Se pune compoziția în vas, se acoperă vasul și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu timp de 25 de minute până se leagă bine. Apoi se ia capacul și se mai lasă 5 minute până se rumenește ușor.