Ingrediente:

– 400g. paste

– 500g. ciuperci Champignon brune

– o ceapă

– 3 căței de usturoi

– 200g. smântână

– 200ml. lapte

– o lingură de făină

– puțin ulei de măsline

– sare

– piper

– pătrunjel

– parmezan


Mod de preparare:

Se spală ciupercile și se taie felii. Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se pune ceapa și usturoiul în tigaie cu jumătate de cană apă și puțin ulei de măsline. După ce se înmoaie ceapa (aproximativ 10 minute) se adaugă ciupercile și se completează cu cealaltă jumătate de cană apă. Se lasă pe foc până ciupercile sunt pătrunse (aproximativ 20 de minute).

Între timp se pune apă la fiert într-un vas cu puțină sare. Când apa dă în clocot se adaugă pastele și se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (cu 1-2 minute mai puțin).

Se amestecă smântâna cu o lingură de făină și laptele și se adaugă în tigaie peste legume amestecând ușor. Se lasă sosul pe foc câteva minute până se îngroașă ușor și se adaugă pastele fierte și scurse de surplusul de apă. Se mai lasă pe foc 1-2 minute și apoi se transferă pe un platou.

Se adaugă parmezan dat pe răzătoate și pătrunjel.


Comentarii Facebook