Ingrediente:

– pentru aluat:

400ml. apă călduță

700g. făină albă de grâu

14g. drojdie uscată sau 50g. drojdie proaspătă

100g. zahăr brut

3 linguri ulei

vanilie

– pentru umplutură:

300g. miez de nucă

300g. magiun de prune

100g. zahăr brut

35g. carob (pudră de roșcove) – 2 linguri


Mod de preparare:

– pentru aluat:

Se amestecă apa călduță cu 200g. făină, drojdia și zahărul. Se lasă deoparte 10 minute până se activează drojdia și apoi se adaugă o lingură extract de vanilie și etapizat diferența de făină. Se adaugă uleiul de floarea-soarelui și se frământă până se desprinde ușor aluatul de pe mâini. Se acoperă vasul și se lasă la dospit la loc călduț aproximativ o oră până își dublează volumul.

– pentru umplutură:

Se lasă miezul de nucă la hidratat în apă cu o seară înainte. Se scurge surplusul de apă și se adaugă nuca într-o tigaie antiaderentă încinsă. Se amestecă energic tigaia până când nuca este bine uscată. Se macină și se amestecă cu zahărul, carobul și magiunul.

Eu hidratez nuca pentru o mai bună asimilare a nutrienților – dacă omiteți această etapă, o măcinați și adăugați celelalte ingrediente cum este menționat mai sus.

– pregătirea melcilor:

Se pudrează blatul de lucru cu făină (pentru pudrarea blatului de lucru am folosit aproximativ 100g.). Se împarte aluatul în două bucăți și se întinde o foaie subțire. Se pune desupra jumătate din umplutura cu nucă și magiun și se rulează. Se taie în 10 bucăți și se așează melcișorii în tavă pe hârtie de copt. Se repetă procedeul și cu cealaltă parte de aluat și umplutura rămasă. Se lasă melcișorii la crescut în tavă aproximativ 15 minute și apoi se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 25-30 de minute. Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.

Din cantitățile precizate am obținut 20 de melcișori și am folosit o tavă cu dimensiunile 35cm.x40cm.


Comentarii Facebook