Ingrediente:

– 150g. ficat

– o ceapă mică

– un cățel de usturoi

– 20g. unt

– o foaie de dafin, pătrunjel

– 100-150 ml. lapte (pentru frăgezit ficățelul)


Mod de preparare:

Se lasă ficatul în lapte 2-3 ore. Se spală ficatul și se pune la fiert – când se ridică spuma se clătește și se schimbă apa.

Se adaugă ceapa și usturoiul tocate, foaia de dafin și se lasă la fiert până sunt bine pătrunse (aprox. 20 min.). Când sunt fierte bine se scoate foaia de dafin și se elimină surplusul de apă, păstrând 30-50ml. pentru a obține o consistență cremoasă a pateului ulterior.

Se pun într-un vas ficatul, ceapa, usturoiul, untul și 3 linguri de supă și se pasează cu un blender vertical. Se mai adaugă din supă dacă se dorește un pate mai subțire (eu am adăugat cam 30 ml. de lichid). Se pune pătrunjel pentru servire.

Opțional se poate adăuga în pate și ardei copt, dovlecel, roșie, cartof dulce, cașcaval, etc. – în funcție de preferințe și vârsta copilului.


Comentarii Facebook