Ingrediente:

– 3 pulpe de pui cu spate(1kg.)

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 5 căței de usturoi

– 250g. roșii pasate

– 3 ouă

– 3 linguri de griș

– un pachet foi de plăcintă (450g.)

– ulei de măsline pentru uns foile (50ml.)

– sare după gust

– 1/2 linguriță boia dulce

– 1/2 bucată de ghimbir


Mod de preparare:

Se pun pulpele de pui la fiert cu 3 căni de apă (trebuie să fie ușor acoperite de lichid). Se lasă vasul pe foc până când acestea sunt bine fierte. Se scot din vas (nu se aruncă supa rămasă), se lasă la răcit și se taie bucăți de mărimea dorită.

Se toacă mărunt ceapa și usturoiul, iar morcovii se dau pe răzătoarea mare. Se pun înapoi în vasul cu supă bucățile de carne, se adaugă legumele și o cană de roșii pasate. Se lasă pe foc mic până scade sosul, se potrivește de gust (se adaugă sare, boia dulce și ghimbirul curățat și dat pe răzătoarea mică) și se oprește focul. Când se răcește puțin compoziția se adaugă cele 3 ouă bătute cu furculița și 3 linguri de griș.

Se amestecă bine și se pregătește vasul pentru copt (se tapetează cu ulei de măsline). Se pun 2 foi de plăcintă (se ridică surplusul pe margini pentru a împacheta la sfârșit plăcinta). Se ung cu ulei de măsline și se repetă procedeul până s-au așezat toate foile. Se pune umplutura și se împachetează marginile deasupra. Se unge plăcinta cu ulei de măsline și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit în tavă, se transferă pe un platou și se servește.

Se pot modifica mirodeniile în funcție de ce preferați.

Plăcinta este foarte sățioasă și se poate servi cu diverse salate, garnituri sau ca aperitiv.


Comentarii Facebook