Ingrediente:

– o conservă compot de ananas (560g.)

– 3 ouă

– 75g. zahăr

– 75ml. ulei

– 325g. făină + o lingură

– 10g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se desface compotul de ananas (560g.) și se separă sucul de bucățile de ananas (am folosit atât compotul – 250ml., cât și fructele – 300g. la prepararea prăjiturii).

Se mixează ouăle cu zahărul. Se adaugă uleiul de floarea-soarelui, o linguriță extract de vanilie, compotul și se încorporează etapizat făina (325g.) amestecată cu praful de copt.

Se amestecă bucățile de ananas cu o lingură de făină (pentru a rămâne fructele uniform distribuite în toată prăjitura). Se adaugă fructele în compoziție și se amestecă cu o spatulă.

Se tapetează o tavă cu pereți detașabili cu hârtie de copt și cu ulei de cocos (am folosit o tavă cu dimensiunile 28cm.x18cm.). Se adaugă compoziția, se nivelează și se dă prăjitura la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește frumos și trece testul scobitorii). Se lasă la răcit, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook