Ingrediente (4 forme cu diametrul de 10cm.):

– 300g. pâine

– 2 ouă

– 400ml. lapte

– 200g. smântână

– 75g. zahăr

– scorțișoară

– vanilie

– 50g. unt


Mod de preparare:

Se taie feliile de pâine în cuburi. Se tapetează cele 4 vase cu unt și se pun cuburile de pâine.

Se mixează ouăle cu zahărul până ce acesta se topește. Se adaugă scorțișoară, vanilie, laptele și smântâna și se amestecă până sunt bine omogenizate. Se toarnă compoziția peste bucățile de pâine. Se lasă 10 minute până se înmoaie bine, se așează câte o felie de unt deasupra și apoi se dau prăjiturile la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 15-20 de minute (până se rumenesc ușor deasupra și compoziția e bine legată).

Noi am servit cu miere de albine.


Comentarii Facebook