Ingrediente:

– 500g. carne de vită

– 5 cartofi (600g.)

– 4 morcovi (250g.)

– o țelină mică

– 2 păstârnaci

– 250g. mazăre

– 6 castraveți murați

– 150g. muștar clasic

– sare, piper, boia, foi de dafin

 

– pentru maioneză:

3 gălbenușuri crude

3 gălbenușuri fierte

200ml. ulei


Mod de preparare:

Se pune carnea de vită la fiert. Se adaugă 2 foi de dafin și câteva boabe de piper în apă. Se ia spuma de câte ori este nevoie și se lasă pe foc până este bine fiartă (aproximativ 2 ore). Se scoate din apă și se toacă mărunt.

Se spală cartofii și rădăcinoasele (morcovii, țelina și păstârnacul) și se pun la fiert întregi într-un vas. Pe măsură ce se fierb se scot cartofii din apă și apoi rădăcinoasele. Se curăță legumele și se taie cubulețe.

Se fierbe mazărea (eu am folosit mazăre congelată). Se scurge surplusul de apă și se adaugă mazărea peste legume și carne.

Se taie castraveții cubulețe și se lasă la scurs într-o sită, apoi se adaugă peste legume și carne. Se pot adăuga și gogoșari murați dacă doriți.

Se pun 3 ouă la fiert. Se trec gălbenușurile printr-o sită fină și se adaugă 3 gălbenușuri crude. Se amestecă bine cu o lingură de lemn și se adaugă etapizat uleiul amestecând mereu în același sens (pentru a nu se tăia maioneza). Se adaugă maioneza peste legume și carne (eu am oprit 4 linguri pentru a orna la final platoul). Se adaugă muștarul în vasul cu ingredientele fierte, sare, piper și boia după gust.

Se amestecă bine și se pune salata pe un platou. Se așează desupra maioneza rămasă și se ornează. Eu am ornat cu mărar, boia dulce și albușul de la cele 3 ouă fierte dat pe răzătoarea mică.

În alimentația celor mici se evită maioneza cu gălbenuș crud. Pentru cel mic eu fac această variantă de salată de boeuf.


Comentarii Facebook