Ingrediente:

– două mâini de măcriș (aproximativ 75g.)

– o ceapă verde

– 150g. smântână

– o lingură făină

– sare

– piper

– puțin unt

– 150ml. apă


Mod de preparare:

Se spală ceapa verde și măcrișul, apoi se toacă mărunt. Se pune ceapa într-o tigaie cu 150ml. apă. După 5 min. se adaugă măcrișul și se amestecă ușor pentru 2-3 minute.

Se pune făina cu smântâna într-un castron și se adaugă puțină zeamă din tigaie încorporând ușor. Se adaugă compoziția în tigaie și se lasă pe foc 4-5 minute până se îngroașă sosul. Se oprește focul, se adaugă puțin unt, sare și piper și se pasează.

Noi am servit cu cartofi gratinati. Se poate asocia și cu paste, spanac, omlete, supe, diverse salate. La prepararea măcrișului nu se folosesc vase de alamă.

Acest sos are un gust acrișor.


Comentarii Facebook