Ingrediente:

– pentru foaie:

  • 100g. unt 65% grăsime
  • o lingură de smântână (50g.)
  • 2 linguri carob (pudră de roșcove) – 30g.
  • 7 linguri făină (175g.)

 

– pentru umplutură:

  • 200g. zmeură
  • 150g. ricotta
  • 150g. smântână 25% grăsime
  • 3 ouă
  • 100g. zahăr
  • vanilie

Mod de preparare:

– pentru aluat:

Se amestecă untul la temperatura camerei cu smântâna. Se încorporează carobul și apoi treptat făina până se obține o cocă omogenă. Se pune aluatul în folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră.

– pentru umplutură:

Se bat ouăle cu zahărul ușor cu un tel. Se adaugă vanilia, ricotta și smântâna (se amestecă până acestea sunt bine încorporate).

– asamblarea tartei:

Se scoate aluatul din frigider și se întinde o foaie subțire. Se pune foaie de aluat într-o tavă pentru tartă (se ridică aluatul pe margini și se presează ușor să nu alunece). Se pune compoziția și de decupează surplusul de aluat. Se presară aleatoriu zmeura.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 35 de minute (până este umplutura omogenă, dar se evită rumenirea).

Se lasă la răcit în formă, apoi se porționează și se servește.


Comentarii Facebook