Ingrediente:
– pentru foaie:
100g. unt
un ou
200g. făină
– pentru umplutură:
500g. fructe de cactus
250g. iaurt grecesc
3 ouă
100g. zahăr brut
vanilie
Mod de preparare:
– pentru foaie:
Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ o oră.
– pentru umplutură:
Se perie coaja fructelor de cactus cu un burete abraziv pentru vase (pentru a elimina țepii) și se lasă în apă pentru câteva minute. Se curăță apoi de coajă, se taie fructele în două și apoi felii de un centimetru grosime. Se amestecă ouăle cu zahărul și iaurtul grecesc. Se adaugă o linguriță de extract de vanilie și se amestecă compoziția.
– asamblarea:
Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde foaia de aluat. Se transferă într-o tavă pentru tartă ridicând aluatul pe margini și presând ușor. Se decupează surplusul și se pune compoziția cu iaurt grecesc. Se așează deasupra fructele de cactus feliate și se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește ușor compoziția). Se lasă tarta la răcit și se servește.