Ingrediente:
– o varză (2,5 kg.)
– 800g. costițe de porc
– 2 morcovi
– 2 cepe
– 2 ardei
– 3-4 roșii (aproximativ 1 kg.)
– pătrunjel
– mărar
– boia de ardei dulce
– sare
Mod de preparare:
Se curăță varza și se taie mărunt. Se freacă cu o lingură de sare până se înmoaie bine.
Se taie costițele felii și se pun la fiert cu puțină apă.
Între timp se curăță ardeii, morcovul și ceapa – se toacă mărunt ceapa, morcovul și ardeiul se taie cubulețe. Se adaugă aceste legume peste carne și se completează cu apă.
Se crestează roșiile cu X și se pun în apă fierbinte 2-3 minute (așa le putem decoji ușor). Se curăță roșiile și se pasează.
Peste costițe și legume se pune varza tocată și se completează cu apă. Se lasă la fiert cam o oră completând cu apă dacă este nevoie. Se adaugă sosul de roșii și se mai lasă 20-30 de minute până scade ușor.
Se adaugă boia de ardei dulce și sare după gust. Când este gata se adaugă mărar și pătrunjel proaspăt.
Se servește cu ardei iute.