Ingrediente:

– 2 banane mici (150g. curățate)

– 100g. miez de nucă

– 50g. carob (pudră de roșcove)

– 375g. făină

– 75g. unt

– 2 ouă

– vanilie

– 3g. bicarbonat


Mod de preparare:

Se pune miezul de nucă la hidratat în apă cu o seară înainte. A doua zi se scurge surplusul de apă și se macină.

Se pisează bananele cu furculița. Se adaugă ouăle și untul la temperatura camerei. Se amestecă bine, se adaugă vanilia (se poate folosi o păstaie sau o linguriță de extract), bicarbonatul și miezul de nucă. Se încorporează apoi carobul și făina. Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul de 0,5-0,8 cm. grosime.

Se decupează biscuiții în formele dorite și se pun în tavă pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 15 minute.

Se lasă biscuiții la răcit în tavă și apoi se servesc.

Biscuiții sunt aromați, nu dulci.


Comentarii Facebook