Ingrediente:

– 250g. unt 82% grăsime

– 200g. zahăr brut pudră

– 250g. lapte praf

– 125g. migdale

– 25g. carob (pudră de roșcove)

– vanilie


Mod de preparare:

Se macină migdalele. Se amestecă untul moale la temperatura camerei (nu topit) cu zahărul pudră și laptele praf cernut. Se adaugă o linguriță extract de vanilie (sau o esență) și 50g. migdale măcinate până se leagă bine compoziția, dar este totuși ușor de modelat (se mai poate completa cu migdale sau se poate lăsa  între 30 și 60 de minute la frigider până se întărește puțin).

Se ia puțină compoziție, se formează o bilă mică și se dă prin migdalele măcinate rămase (pentru pudrare se folosește diferența de 75g. migdale măcinate menționată la ingrediente). Se repetă procedeul până se termină de pregătit toate bomboanele. Se păstrează la frigider până la servire.


Comentarii Facebook