Ingrediente (10 brioșe):

– 100g. brânză de vaci

– 100g. fulgi de ovăz măcinați

– 250ml. lapte

– un ou

– 25g. unt

– 10 curmale fără sâmburi (50g.)

– o linguriță scorțișoară

– o lingură carob (pudră de roșcove)

 


Mod de preparare:

Se pun curmalele în apă călduță pentru 40-60 de minute (până sunt bine hidratate).

Între timp se macină fulgii de ovăz (eu am folosit râșnița de cafea), se amestecă aceștia cu laptele și se lasă la frigider 15-20 de minute până se umflă puțin.

Se bate oul cu furculița și se amestecă cu untul moale și brânza de vaci. Se adaugă curmalele pasate (sau tăiate mărunt, raportat la ce textură se dorește) și fulgii cu lapte. Se încorporează carobul și scorțișoara.

Se pune compoziția în forme de silicon și se dau brioșele la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 20-25 de minute.


Comentarii Facebook