Ingrediente:

– 15 gogoșari (aproximativ 2,5 kg.)

– 1/2 kg. ceapă

– 1/2 kg. morcovi

– 400ml. oțet de 9 grade

– 125ml. apă

– 2 linguri miere sau zahăr

– o lingură sare

– 200g. muștar clasic

– 125ml.ulei


Mod de preparare:

Se curăță legumele și se spală. Ceapa se taie solzișori, morcovul se dă pe răzătoarea mare iar gogoșarii se taie julienne.

Se pun la fiert apa cu oțetul, sarea și mierea (sau zahărul). Când lichidul fierbe se dă ochiul la minim și se adaugă ceapa. După aproximativ 10 minute când ceapa s-a înmuiat se adaugă morcovul, se amestecă compoziția și se acoperă vasul. Se lasă pe foc la minim pentru aproximativ 15-20 de minute amestecând constant. Se adaugă apoi gogoșarii, se amestecă și se acoperă vasul. Se mai lasă pe foc vasul pentru aproximativ 15-20 de minute până când aceștia s-au înmuiat ușor.

Separat se face o maioneză din muștar cu ulei (se adaugă în fir subțire uleiul și se amestecă constant până la încorporarea cantității precizate).

Se ia vasul cu legume de pe foc și se încorporează maioneza. Se lasă vasul acoperit până a doua zi.

A doua zi se spală bine borcanele și capacele și se așează apoi borcanele pe o tavă. Se dau la cuptorul preîncălzit la 150 grade pentru aproximativ 20 de minute. Se lasă la răcit, se pune apoi salata în borcane și se înfiletează capacele spălate și bine șterse.

Se așează borcanele în vase tapetate cu hârtii sau prosoape de bucătărie. Se completează cu apă până la nivelul compoziției din borcane și se lasă la sterilizat pentru aproximativ 30 de minute pe foc mic din momentul în care începe să fiarbă apa din vas.

Se lasă la răcit borcanele până a doua zi în vasele cu apă fierbinte sau se transferă într-o pătură pentru a se răci treptat până a doua zi, apoi se transferă în cămară.

Din cantitatea precizată am obținut 9 borcane de 370g.


Comentarii Facebook