Ingrediente:

– 10 kg. roșii bine coapte

– sare, zahăr


Mod de preparare:

Se taie roșiile bucăți și se trec prin mașina de roșii care separă cojile și sâmburii de suc.

Se pune sucul de roșii astfel obținut într-un vas pe foc mic. Se adaugă o lingură de sare și boia dulce 100g. zahăr (opțional și alte mirodenii) și se lasă la scăzut pe foc mic amestecând constant până la consistența dorită (eu am fiert sucul aproximativ 2 ore).

Pregătim sticlele pentru sterilizare:

Se spală bine sticlele și capacele și se așează apoi sticlele pe o tavă. Se dau la cuptorul preîncălzit la 150 grade pentru aproximativ 20 de minute. Se lasă la răcit, se pune sucul de roșii fierbinte în sticle și se înfiletează capacele spălate și bine șterse.

Se așează sticlele în vase tapetate cu hârtii sau prosoape de bucătărie. Se completează cu apă până la nivelul tocanei din borcane și se lasă la sterilizat pentru aproximativ 30-40 de minute pe foc mic din momentul în care începe să fiarbă apa din vas.

Se lasă la răcit borcanele până a doua zi în vasele cu apă fierbinte sau se transferă într-o pătură pentru a se răci treptat până a doua zi, apoi se transferă în cămară.

Din cantitatea precizată am obținut 6 sticle de 720 ml. de suc.


Comentarii Facebook