Ingrediente (8 bucăți):

– 4 morcovi (200g.)

– 100g. caș de capră

– o ceapă

– un ardei capia

– un ou

– 100 ml. lapte

– pătrunjel

– 10g. unt


Mod de preparare:

Se curăță legumele. Se dau pe răzătoarea mică (inclusiv ardeiul, eliminându-se coaja). Se dă pe răzătoare brânza. Se amestecă legumele cu brânza, se adaugă oul și untul, se completează cu lapte până sunt ușor acoperite legumele. Se poate înlocui cașul și cu brânza de vaci, iar dacă aceasta este mai umedă se scade din cantitatea de lapte la jumătate. Se adaugă pătrunjel și se pune compoziția în forme. Eu am optat pentru forme de silicon.

Se poate pune compoziția și în vas termorezistent tapetat cu unt și pesmet. Se lasă la cuptor (încălzit înainte) la foc mediu până compoziția este bine legată și ușor rumenită pe margine (aproximativ 30-35 de minute pentru forme mici, iar dacă e pusă toată compoziția într-un vas cu 10 minute mai mult).


Comentarii Facebook