Ingrediente:

– 4 andive (500g.)

– 2 morcovi

– 3 cepe verzi

– 3 căței de usturoi

 

– 2 cartofi

– 250g. smântână 25% grăsime

– sare, boia dulce, piper, pătrunjel

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se curăță legumele și se taie bucăți. Se pune la fiert morcovul cu ceapa și usturoiul. După 10 minute se adaugă andivele și cartofii tăiați cubulețe. Se completează cu apă până sunt legumele acoperite. Când acestea sunt fierte se ia o parte din zeamă deoparte și se pasează compoziția (se adaugă din zeamă până la consistența dorită). Se adaugă sare, boia dulce și piper după gust și se încorporează smântâna.

Se mai lasă vasul pe foc 2-3 minute și la sfârșit se adaugă puțin ulei de măsline și pătrunjel. Se poate folosi smântână dulce sau fermentată (eu am folosit smântână fermentată).


Comentarii Facebook