Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

 

– pentru umplutură:

300g. fasole verde

150g. brânză Gouda

250g. iaurt grecesc

100ml. lapte

2 ouă

puțină sare


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul la temperatura camerei cu oul. Se adaugă etapizat făina și se amestecă până este bine încorporată. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ o oră.

– pentru umplutură:

Se pune apă la fiert într-un vas cu puțină sare. Când aceasta fierbe se adaugă fasolea verde și se lasă la fiert aproximativ 15 minute. Se scurge bine surplusul de apă și se lasă la răcit.

Separat se bat ouăle cu un tel. Se adaugă peste acestea brânza dată pe răzătoarea mică, iaurtul, laptele și puțină sare și se amestecă bine.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde foaia de aluat. Se transferă într-o tavă pentru tartă și se îndepărtează surplusul care depășește marginea tăvii. Se așează fasolea verde și se toarnă deasupra compoziția cu brânză.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40-45 de minute (până se rumenește frumos). Se laăs la răcit în tavă, se porționează și se servește.

Se poate înlocui brânza Gouda cu cașcaval (se păstrează gramajele precizate în rețetă).


Comentarii Facebook