Ingrediente:

– 150g. unt 65% grăsime

– 1 ou

– un gălbenuș

– 100g. miere de albine

– 75g. zahăr

– condimente pentru turtă dulce (acum am folosit jumătate de linguriță pudră de scorțișoară, 3 cuișoare măcinate și un praf de nucșoară)

– 200ml. lapte bătut 2% grăsime

– 1 praf de copt

– 650g. făină

– pentru glazură:

un albuș

150g. zahăr pudră

puțină zeamă de lămâie (câteva picături)


Mod de preparare:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu mierea de albine, zahărul, oul întreg și gălbenușul. Se adaugă condimentele, laptele bătut, praful de copt și se încorporează etapizat făina până se obține un aluat omogen.

Se întinde foaia de aluat și se decupează în formele dorite.

Se dă turta dulce la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru 12-15 minute.

Separat pregătim glazura. Se bate albușul spumă și se încorporează etapizat zahărul pudră și zeama de lămâie.

Se pune glazura într-un poș (sau într-o pungă și se taie puțin colțul).

Se ornează turta dulce după preferințe și se lasă una lângă alta până când glazura se usucă. Ulterior se pot așeza toți biscuiții într-o cutie specială sau pe un platou, după preferințe.


Comentarii Facebook