Ingrediente:

– 500g. făină

– 50g. unt

– un ou

– 250ml. lapte călduț

– 7g. drojdie uscată sau 25g. drojdie proaspătă

– 1/2 linguriță sare

– o lingură zahăr

– pentru uns chiflele: un gălbenuș, o lingură de lapte


Mod de preparare:

Se pune laptele călduț într-un castron. Se adaugă zahărul, drojdia și 100g. de făină. Se amestecă bine aceste ingrediente și se lasă deoparte pentru 10 minute până se activează drojdia. Se adaugă oul, puțină sare și etapizat făina. La sfârșit se încorporează untul la temperatura camerei și se frământă până se desprinde aluatul de pe mâini. Se acoperă castronul cu un prosop și se lasă la dospit pentru aproximativ o oră (până își dublează aluatul volumul).

Se formează biluțe de aluat și se pun în tavă pe hârtie de copt. Din cantitatea precizată am obținut 10 chifle. Se lasă aluatul la crescut în tavă pentru 30 de minute. Se bate gălbenușul cu o furculiță, se adaugă o lingură de lapte și se ung chiflele.

Se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 25 de minute (până se rumenesc frumos).


Comentarii Facebook