Ingrediente:

– 1kg. ciuperci Champignon mari

– 125g. mozzarella

– 200g. roșii pasate

– un praf de sare, boia dulce

– 2 lingurițe ulei de măsline

– 1 ceapă

– 3 căței de usturoi


Mod de preparare:

Se curăță ciupercile și se șterg cu un prosop umed. Se toacă mărunt codițele.

Se curăță usturoiul și ceapa și se toacă mărunt. Se amestecă codițele de ciuperci tocate cu usturoiul, ceapa, se adaugă sosul de roșii, uleiul de măsline și se lasă pe foc mic până se leagă compoziția și scade sosul. Se ia tigaia de pe foc, se adaugă un praf de sare, boia dulce și mozzarella tăiată cubulețe.

Se pun ciupercile în tavă pe hârtie de copt, se pune umplutura în fiecare ciupercă și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 25-30 de minute (dacă aveți cuptor electric, după 20 de minute puteți seta pe ventilație). Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.


Comentarii Facebook