Ingrediente:

– 5 albușuri
– 5 linguri fulgi de cocos (50g.)
– o lingură ulei de cocos
– vanilie
– 200g. mascarpone
– 2 linguri miere de albine (50g.)


Mod de preparare:

Se bat albușurile reci (de la frigider) spumă tare (ca pentru bezele). Se adaugă puțin extract de vanilie (sau esență), uleiul de cocos și fulgii de cocos în ploaie. Se amestecă ușor cu o spatulă cu mișcări de jos în sus până se încorporează bine fulgii (compoziția trebuie să rămână bine aerată). Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (am folosit o tavă cu dimensiunile 20cm.x30cm.). Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12 minute.

Separat se mixează crema de mascarpone cu mierea de albine. Se scoate foaia pentru ruladă din cuptor și se pune umplutura peste foaie când aceasta este caldă. Se rulează și se pune rulada în folie alimentară de plastic. Se dă la frigider pentru aproximativ o oră, apoi se porționează și se servește.

Se poate mări cantitatea dacă aveți mai multe albușuri – eu am improvizat pe moment, cu siguranță vom repeta rețeta.


Comentarii Facebook