Ingrediente:

– 200g. broccoli

– 200g. conopidă

– 150g. brânză de capră frământată (sau caș de capră)

– 150g. smântână 25% grăsime

– 150ml. lapte

– 4 ouă

– sare, unt pentru tapetat vasul


Mod de preparare:

Se decongelează legumele (eu am folosit congelate). Dacă se folosesc broccoli și conopidă proaspete, se fierb buchețelele aproximativ 5 minute.

Se bat cele 4 ouă cu un tel. Se adaugă brânza, smântâna, laptele și puțină sare și se amestecă bine. Se tapetează un vas termorezistent cu unt (am folosit un vas ceramic cu diametrul de 22cm.).

Se așează buchețelele de broccoli și conopidă și se toarnă ușor deasupra amestecul cu ouă, smântână, lapte și brânză.

Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45-50 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit în vas, se transferă pe un platou și se servește.


Comentarii Facebook