Ingrediente:

– 550g. făină

– 350 ml. apă călduță

– 25 ml. ulei

– un plic drojdie uscată (7g.) sau un cub drojdie proaspătă (25g.)

– puțină sare

– o lingură zahăr brut


Mod de preparare:

Se pune apa călduță într-un vas, se adaugă drojdia, zahărul brut, sarea și 150g. de făină (o cană). Se încorporează ușor și se lasă 10-15 minute până se activează drojdia. Se adaugă diferența de făină etapizat și se frământă ușor. Se adaugă ulei până se desprinde ușor aluatul de pe mâini.

Se lasă la crescut 60-90 de minute la loc călduț până își dublează aluatul volumul (vasul se acoperă cu un prosop sau folie alimentară). Se pune în tavă pe hârtie de copt, se mai lasă în tavă 15-20 de minute și apoi se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 35-45 de minute până se rumenește frumos.


Comentarii Facebook